Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flødeboller med chokoladekagebund

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 12 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
Chokoladekagebund:
150
g
Mørk chokolade
150
g
Smør
3
stk
Æg
125
g
Sukker / melis / stødt melis
25
g
Brun/mørk farin / puddersukker
75
g
Hvedemel
0,5
tsk
Bagepulver
0,25
tsk
Salt
Kaffeskum:
80
g
Sukker / melis / stødt melis
50
g
glykosesirup
0,5
dl
Kaffe "friskbrygget"
friskbrygget
0,5
dl
Æggehvide
2
spsk
Sukker / melis / stødt melis
Karamelfyld:
150
g
Dulce de leche
0,25
tsk
Flagesalt

Udstyr:

1 firkantet bageform, 25 x 30 cm

1 rund udstikker, 5 cm i diameter

2 sprøjteposer med 1 rund og 1 spids tylle


Fremgangsmåde

Chokoladekagebund:
Tænd ovnen på 180°, og beklæd bageformen med bagepapir. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme, og tag gryden af varmen. Pisk æg, sukker og brun farin lyst i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i æggemassen.

 

Bland hvedemel, bagepulver og salt, og vend det i dejen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Tag den ud, og afkøl den helt. Sæt den gerne på køl natten over.

 

Stik kagen ud i 12 cirkler med en udstikker, og gem kageresterne i fryseren til andet formål.

 

Flødebollekaffeskum:
Bring sukker, glukosesirup og kaffe i kog i en lille gryde, og lad det koge, til det har en temperatur på 117° – brug et sukkertermometer. Pisk æggehvider og sukker stift i en skål med en elpisker.

 

Hæld den varme sukkerlage i æggehvidemassen i en tynd stråle, under kraftig piskning. Pisk i ca. 5 minutter, til skummet er blankt og meget fast. Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i høje toppe på bundene.

 

Karamelfyld:
Rør dulce de leche og salt sammen. Hæld karamellen i en sprøjtepose med en lang, spids tylle, og sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i 1 time.

 

Karamelchokoladeovertræk:
Hak karamelchokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved meget lav varme.


Note:

Karamelchokolade er en karamelliseret hvid chokolade, som smager sødt og dejligt med noter af både smør, nødder og karamel. Den produceres blandt andet af Valrhona (Dulcey),Summerbird (Amber) og Callebaut (Gold).

 

Overtræk flødebollerne ved at stille dem på en gaffel over skålen med chokolade, og overøs dem med den smeltede karamelchokolade, til de er helt dækkede. Ryst gaflen let, så overskydende chokolade drypper af og løber tilbage i skålen.

 

Sæt flødebollerne på et bræt med bagepapir, og drys evt. med spiseligt guldstøv. Opbevar flødebollerne på køl indtil servering.



Søgeord: hjemmelavede flødeboller, flødeboller med chokoladekagebund, flødeboller, chokoladekagebund
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Slik / konfekt

Højtider:
Fastelavn , Valentine

Begivenheder:
Barnedåb , Fødselsdag , Konfirmation , Studenterfest

Søgeord:
hjemmelavede flødeboller, flødeboller med chokoladekagebund, flødeboller, chokoladekagebund
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/floedeboller-med-chokoladekagebund/
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her