Bagt æblekage
flødeskum
revet chokolade
Æblerne skrælles, skæres i både og sættes over i en kasserolle med en anelse vand. Lad det koge svagt, men ikke så længe, at æblerne koger helt ud. Smages til med sukker og vanille.
Tvebakkerne knuses groft med en kagerulle. 75 g smør smeltes i en gryde, og tvebakkerne ristes sprøde heri, tilsat sukker og vanille efter smag. De brænder let på og bør vendes med en spartel, medens de ristes. Lad dem herefter køle af.
I en smurt kageform på ca. 25 cm. lægges et tyndt lag tvebakker. Derpå et lag af æblerne og derpå syltetøj, som kan fortyndes lidt med vand, hvis det er for tykt. Der fortsættes med flere lag på samme måde, idet man afslutter med et lag tvebakker.
Sættes i en forvarmet ovn ved 175° i 45 min, køler af og sættes i køleskab til dagen efter.
Kagen vendes ud og pyntes inden serveringen med flødeskum og revet chokolade.
Søgeord: bagt, æblekage, opskrift, mad, kage, billig, æbler, ingredienser, fremgangsmåde, hindbærsyltetøj, vanille, tvebakker, pynt, chokolade, kagerulle, spartel
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Vegatarmad
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
bagt, æblekage, opskrift, mad, kage, billig, æbler, ingredienser, fremgangsmåde, hindbærsyltetøj, vanille, tvebakker, pynt, chokolade, kagerulle, spartel
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagt-aeblekage