Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fransk æblegalette med abrikosmarmelade og pistacienødder

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
150
g
Hvedemel
35
g
Sukker / melis / stødt melis
1
nip
Salt
100
g
Smør
2
spsk
Vand "koldt"
koldt
Æble-mandelfyld:
40
g
Smør "blødt"
blødt
40
g
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Æg "lille"
lille
40
g
Mandelmel
4
stk
Æbler
2
spsk
Citronsaft
0,5
stk
Æg "til pensling"
til pensling
1
spsk
Sukker / melis / stødt melis "til drys"
til drys
Til servering:
2
spsk
Abrikosmarmelade
15
g
Usaltede pistacienødder "uden skal"
uden skal
0,5
l
Vanilleis / vaniljeis

Fremgangsmåde

Tærtedej:
Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer. Tilsæt koldt vand, og saml dejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

 

Æble-mandelfyld:
Pisk smør, sukker og æg sammen i en skål, og rør derefter mandelmel i. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Vend æblebådene med citronsaft. 

 

Rul tærtedejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 28 cm. Læg dejcirklen over på en bageplade med bagepapir.

 

Tænd ovnen på 180°. Smør mandelcremen ud på bunden, og fordel æblebådene ovenpå i et jævnt lag. Fold kanterne ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker. Bag galetten i ovnen i 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Tag tærten ud, og afkøl den let på en rist.

 

Glasering, pynt og servering:
Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde, og pensl den på den varme galette, så den får en flot, skinnende overflade. Hak pistacienødderne fint, og drys dem på tærten. Servér galetten lun med vaniljeis til.
 

 

 



Søgeord: æblegalette, galette, æblekage, bagt æblekage, varm æblekage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage

Opskriftstype:
Finere madlavning

Højtider:
Jul , Pinse , Påske

Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost , Gæstemad

Søgeord:
æblegalette, galette, æblekage, bagt æblekage, varm æblekage
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fransk-aeblegalette-med-abrikosmarmelade-og-pistacienoedder/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her