Logo
www.mad-og-drikke.dk

Sur sød thai fisk

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Fisk "renset, snapper eller brasen, 1.25 kg"
renset, snapper eller brasen, 1.25 kg
25
g
Mel
Vegetabilsk olie "til stegning"
til stegning
Sur sød sauce
2
fed
Hvidløg "hakket"
hakket
1
stk
Løg "hakket"
hakket
1
stk
Tomat "hakket"
hakket
1
stk
Gulerod / Gulerødder "i skiver"
i skiver
2
cm
Ingefærrod "finthakket, skrællet, frisk"
finthakket, skrællet, frisk
50
g
Brun/mørk farin / puddersukker
2
spsk
Fiskesauce
0,5
dl
Riseddike "eller hvidvinseddike"
eller hvidvinseddike
2
tsk
Majsmel
0,75
dl
Vand

Fremgangsmåde
Rens fisken godt og skrab skællene af. Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.

Varm olien op i en wok eller stegepande og steg fisken gyldenbrun og sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.

Sur-sød sauce
Hæld det meste af olien af panden, men lad 2 spsk blive tilbage og varm det op. Tilsæt hvidløg og løg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grønsager og ingefær samt brun farin, fiskesauce og eddike i.

Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for blusset og lad simre i ca. 2 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig sprøde.

Anret fisken på et serveringsfad og hæld saucen over.


Søgeord: sur, sød, thai, fisk, snapper, brasen, fishsauce, hvidvinseddike, madopskrift
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
sur, sød, thai, fisk, snapper, brasen, fishsauce, hvidvinseddike, madopskrift
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her