Nøddekager med jordbærskum og bær
Nøddekager:
Tænd ovnen på 200º. Rist hasselnødder gyldne i ovnen i 5-10 minutter. Afkøl let, og gnid de løse skaller af dem. Blend ¾ af hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Skær de sidste hasselnødder i halve. Knus kiksene til meget fine krummer.
Skru ovnen ned på 175º. Smør formene med smør, og drys dem med mel. Bank overskydende mel af. Rør æggehvider og sukker sammen i en skål uden at piske det, og vend de 2 slags hasselnødder, kiksekrummer, vaniljepulver, bagepulver og salt i med en dejskraber. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist, før du tager dem ud af formene.
Jordbærskum:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Rens jordbær, og skær dem i tern. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog jordbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft sammen i en gryde ved svag varme i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og blend jordbærmassen til en glat puré med en stavblender direkte i gryden. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré. Sæt jordbærpuréen på køl i 10 minutter.
Pisk fløden til blødt skum. Vend den forsigtigt sammen med jordbærpuréen. Sæt jordbærskummet på køl i ca. 1 time, til det er så fast, at det kan sprøjtes ud i toppe. Fyld jordbærskummet i sprøjteposen, og sprøjt den ud i høje toppe oven på nøddekagerne. Sæt kagerne på køl i mindst 2 timer, til jordbærskummet har sat sig.
Servering:
Pynt kagerne med bær og sigtet flormelis lige før servering.
Søgeord: nøddekager, jordbærskum, kager med bær, sommerdessert, flotte desserter
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Begivenheder:
Sommerfest , Gæstemad
Søgeord:
nøddekager, jordbærskum, kager med bær, sommerdessert, flotte desserter
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/noeddekager-med-jordbaerskum-og-baer