Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kalvesteg med sherry

(1) 12 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2,5
kg
Kalvefilet "med fedtkant - skåret af kalvekam"
med fedtkant - skåret af kalvekam
2
tsk
Groft salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
7,5
dl
Vand
Sherrysauce
Stegesky "fra kalvestegen"
fra kalvestegen
1
l
Karoline grund sauce "med mælk, 2 kartoner"
med mælk, 2 kartoner
0,75
tsk
Groft salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
0,5
dl
Sherry "tør, fx amontillado"
tør, fx amontillado
Kulør / sovsekulør "evt."
evt.
Vindruekompot
50
g
Smør
600
g
Forårsløg / springløg "i skrå stykker"
i skrå stykker
800
g
Vindruer "halve blå og grønne uden sten"
halve blå og grønne uden sten
200
g
Valnødder "grofthakkede"
grofthakkede
1
tsk
Groft salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet

Tilbehør: 3 kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde

Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen i ca. 15 min. ved 250°. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen ved 175° i ca. 50 min. Tag stegen ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Sherrysauce:
Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt grund sauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag saucen til.

Vindruekompot:
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af vindruer, valnøddekerner, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Svits resten på samme måde, evt. lige før anden servering.



Søgeord: kalvesteg, sherry, opskrift, mad, hovedret, kalvefilet, kalvekam, sherrysauce, vindruekompot, forårsløg, vindruer, valnøddekerner
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation

Søgeord:
kalvesteg, sherry, opskrift, mad, hovedret, kalvefilet, kalvekam, sherrysauce, vindruekompot, forårsløg, vindruer, valnøddekerner
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kalvesteg-med-sherry

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her