Logo
www.mad-og-drikke.dk

Indbagt mørbrad

(1) 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Svinemørbrad "ca. 400 g"
ca. 400 g
25
g
Smør
Salt
Peber
1
stk
Æg "til pensling af dej"
til pensling af dej
Dej
250
g
Hvedemel "ca. 4 dl"
ca. 4 dl
0,5
tsk
Groft salt
1
tsk
Bagepulver
150
g
Smør "koldt"
koldt
0,5
dl
Mælk "koldt"
koldt
Fars
500
g
Hakket skinkekød "eller flæskekød"
eller flæskekød
2
spsk
Hvedemel
1
stk
Æg
1,5
tsk
Groft salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
1
tsk
Muskatnød "revet"
revet
2
fed
Hvidløg "knust"
knust
1
stk
Skalotteløg "stort revet"
stort revet
1
dl
Piskefløde
250
g
Champignon "rensede, grofthakkede"
rensede, grofthakkede

Fremgangsmåde

Bland mel, salt og bagepulver. Smørret smuldres i melet og dejen samles hurtigt med kold mælk. Lægges i køleskabet i 1 times tid.

Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.

Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignoner i farsen.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade på ca. 30-40 cm. Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg.

Bages 50-60 min. ved 200° midt i ovnen.



Søgeord: Indbagt, mørbrad, svinemørbrad, svinekød, svin
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Begivenheder:
Fødselsdag , Konfirmation

Søgeord:
Indbagt, mørbrad, svinemørbrad, svinekød, svin
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her