Logo
www.mad-og-drikke.dk

Hveder

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
50
g
Margarine
3
dl
Mælk
35
g
Gær
1
tsk
Salt
1
spsk
Sukker / melis / stødt melis
0,5
tsk
Kardemomme
1
stk
Æggehvide
50
g
Kartoffelmel
450
g
Hvedemel "ca."
ca.

Pensling: 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Smelt margarinen og kom mælk, salt og sukker i. Når det er afkølet til håndvarmt røres gæren ud i. Kardemomme, æggehvide, kartoffelmel og halvdelen af hvedemelet røres i. Resten af melet røres i lidt af gangen indtil dejen er blød og smidig.

Stil dejen til hævning under et viskestykke et lunt sted i en times tid. Dejen æltes i gennem og formes til 16 boller der stilles med 1 cm mellemrum i en form beklædt med bagepapir. Bollerne skal efterhæve i 30 min. Bollerne pensles med pisket æggeblomme og sættes i en forvarmet ovn som er 200° varm.

De skal bages i ca 20 min.

Hvederne afkøles, skæres over og ristes enten på brødristeren eller i ovnen på 250°.



Søgeord: hveder, opskrift, bagværk, billig, kardemomme, kartoffelmel, pensling
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
hveder, opskrift, bagværk, billig, kardemomme, kartoffelmel, pensling
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her