Flæskesteg med rødvin og hvidløg
(1)
4 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1,5
kg
Svinekam "med svær"
1
fed
Hvidløg
1
tsk
Køkkensalt
0,5
flaske
Rødvin
2
dl
Grøntsagsbouillon
1
tsk
Timian
2,5
dl
Madlavningsfløde "18 %"
Kulør / sovsekulør
Maizena / maizenamel "evt. til jævning"
Tilbehør: sprøde timiankartofler
Fremgangsmåde
Sværene på stegen skæres lidt dybere end normalt. Mellem sværene lægges fintsnittet hvidløg.
Stegen gnides ind i salt og lægges i et ildfast fad, som sættes i ovnen i 10 min. ved 250°. Herefter hældes halvdelen af rødvinen samt al grøntsagsboullionen ved stegen sammen med timian. Der steges videre ved 200° i ca. 1 ½ time. 15-20 min før stegen er færdig hældes væden fra stegen over i en gryde. Stegen steges videre uden væde i ca. 20 min.
Til saucen tilsættes resten af rødvinen til væden og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og lidt kulør og kog op.
Der er nok til 4-6 personer.
Søgeord: Flæskesteg, steg, rødvin, hvidløg, vin, svinekam
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
Flæskesteg, steg, rødvin, hvidløg, vin, svinekam
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
Flæskesteg, steg, rødvin, hvidløg, vin, svinekam
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-med-roedvin-og-hvidloeg
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-med-roedvin-og-hvidloeg