Farseret peberkalkun
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Kalkun "2 - 2½ kg"
0,5
l
Vand
Salt
Fars
50
g
Fransbrødskrumme
1,5
dl
Rødvin
Kråse "fra kalkunen"
Lever "fra kalkunen"
Hjerte "fra kalkunen"
250
g
Hakket flæskesmåkød
100
g
Champignon "hakkede"
1
tsk
Salt
0,5
tsk
Basilikum (tørret)
0,5
tsk
Grønne peberkorn
2,5
dl
Fløde
1 - 2
tsk
Maizena / maizenamel
6-8 personer
Fremgangsmåde
Fransbrødskrummen udblødes i rødvinen. Kråse, lever og hjerte hakkes groft og blandes i flæskekødet. Fransbrødskrumme, champignon, salt og basilikum røres i farsen, peberkornene mases og tilsættes, farsen fyldes i kalkunen, som lukkes med kødnåle.
Vinger og underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader i ca. 1 time.
Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, steger videre ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkede ovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.
Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn og salt.
Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.
Vinger og underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader i ca. 1 time.
Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, steger videre ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkede ovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.
Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn og salt.
Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.
Søgeord: farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving
Søgeord:
farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving
Søgeord:
farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-peberkalkun/
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-peberkalkun/