Chokoladetærte
Smelt chokoladen, lad den køle lidt af og rør smørret i. Pisk de to æg længe med sukkeret, til massen er luftig og stabil (håndmikser eller køkkenmaskine). Rør først lidt af æggemassen i chokolademassen og hæld derefter denne tilbage i resten af æggemassen. Fold det forsigtigt sammen og hæld det i den forberedte tærteform.
Hvis man kan lide kombinationen af orange og chokolade, er det godt at pensle den næsten bagte tærtebund med siet orangemarmelade, før fyldet bliver hældt i. Bag chokoladetærten ved 175° i 15 min. - tærten skal virke fugtig.
Drys den færdige tærte med flormelis lige inden servering. Server den lunken med vaniljeis eller iskoldt flødeskum. En lille henkogt pære – eller en større halv - gør chokoladetærten til en hel desserttallerken.
Hvis man laver dej til bunden specielt til chokoladetærte, kan man tilsætte 2 spsk. kakao til grundopskriften, eller 1 spsk pr. tærtebund. Sigt kakaoen i med melet.
Søgeord: dessert, mad, chokoladetærte, opskrift, tærte, chokolade, ingredienser, orangemarmelade, bitter, fremgangsmåde, henkogt, pære, desserttallerken, tærtebund
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Valentine
Søgeord:
dessert, mad, chokoladetærte, opskrift, tærte, chokolade, ingredienser, orangemarmelade, bitter, fremgangsmåde, henkogt, pære, desserttallerken, tærtebund
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chokoladetaerte