Logo
www.mad-og-drikke.dk

Chokoladetærte

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
40
g
Sukker / melis / stødt melis
2
stk
Æg
100
g
Smør
150
g
Chokolade "fin bitter"
fin bitter
Orangemarmelade "evt. til pensling"
evt. til pensling

1 tærte

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen, lad den køle lidt af og rør smørret i. Pisk de to æg længe med sukkeret, til massen er luftig og stabil (håndmikser eller køkkenmaskine). Rør først lidt af æggemassen i chokolademassen og hæld derefter denne tilbage i resten af æggemassen. Fold det forsigtigt sammen og hæld det i den forberedte tærteform.

Hvis man kan lide kombinationen af orange og chokolade, er det godt at pensle den næsten bagte tærtebund med siet orangemarmelade, før fyldet bliver hældt i. Bag chokoladetærten ved 175° i 15 min. - tærten skal virke fugtig.

Drys den færdige tærte med flormelis lige inden servering. Server den lunken med vaniljeis eller iskoldt flødeskum. En lille henkogt pære – eller en større halv - gør chokoladetærten til en hel desserttallerken.
Hvis man laver dej til bunden specielt til chokoladetærte, kan man tilsætte 2 spsk. kakao til grundopskriften, eller 1 spsk pr. tærtebund. Sigt kakaoen i med melet.



Søgeord: dessert, mad, chokoladetærte, opskrift, tærte, chokolade, ingredienser, orangemarmelade, bitter, fremgangsmåde, henkogt, pære, desserttallerken, tærtebund
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Valentine

Søgeord:
dessert, mad, chokoladetærte, opskrift, tærte, chokolade, ingredienser, orangemarmelade, bitter, fremgangsmåde, henkogt, pære, desserttallerken, tærtebund
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her