Burgerboller med sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner
Disse burgerboller er rigtig nemme og lavet på tørgær
Bland vand, mælk, tørgær og sukker. Lad det trække i cirka fem min., indtil det begynder at skumme. Smuldr smørret ind i hvedemelet, tilsæt salt og det ene æg. Mens der røres i dejen, tilsættes gærblandingen. Saml dejen og ælt den i 8 – 10 minutter, gerne på røremaskine, indtil den er blød, smidig og elastisk. Lad den hæve et lunt sted i 1–2 timer, indtil den har vokset til dobbelt størrelse.
Del dejen i 8 lige store stykker (vej evt. dejen og dividerede med 8 for at for en helt ensartet størrelse), tril til boller og lad hæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 1–2 timer.
Opvarm ovnen på 200 grader og still et lille ovnfast fad med vand i bunden af ovnen. Pisk det resterende æg sammen med 1 spsk. vand, pensl bollerne og drys med enten sesam, græskarkerner og solsikkekerner eller en blanding af de tre. Bag midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller indtil burgerbollerne er gyldne.
Søgeord: burgerboller, boller, burger boller
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Sankt Hans
Begivenheder:
Sommerfest
Søgeord:
burgerboller, boller, burger boller
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/burgerboller-med-sesamfroe-graeskarkerner-og-solsikkekerner/