Brunkager med appelsin og chokolade
Der bruges en firkantet form på 20 x 20 cm.
Smelt smør, sirup og brun farin sammen i en gryde ved middel varme. Riv skallen af appelsinen. Tag gryden af varmen, og rør salt, kanel, ingefær, allehånde, nelliker og appelsinskal i. Hæld blandingen over i en skål. Rør potasken ud i vandet i en lille kop, og rør denne blanding i dejen. Hak mandlerne mellemfint, og rør dem i dejen sammen med hvedemel. Rør, til dejen netop er blød og ensartet – det er dog vigtigt ikke at røre/ælte for meget. Dejen er løs og fugtig, men det er meninge.
Beklæd bageformen med husholdningsfilm, så det hænger ud over kanten af formen. Fordel dejen i formen i et jævnt lag. Luk husholdningsfilmen sammen omkring dejen, og sæt den på køl i mindst 3 timer, og gerne helt op til 2 døgn.
Tænd ovnen på 200°, og tag dejen ud af køleskabet. Vend dejen ud af formen, og fjern husholdningsfilmen. Skær dejen ud i 4 stænger på det lange led, og skær så hver stang i tynde skiver.
Fordel brunkagerne på 3-4 bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter pr. plade. De må endelig ikke bage for længe, så hold øje med dem undervejs. Lad brunkagerne afkøle i ca. 5 minutter på pladen, og flyt dem så over på en rist for at afkøle helt. Opbevar i en lufttæt kagedåse.
Servér brunkagerne, som de er, eller dyp den ene ende i smeltet mørk chokolade.
Søgeord: brun kager, brunkager, småkager, julesmåkager
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
brun kager, brunkager, småkager, julesmåkager
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brunkager-med-appelsin-og-chokolade