Brunkager
(1)
175 Stk.
Stk.:
Antal
Ingredienser
250
g
Smør
125
g
Sirup "lys, 1 dl"
250
g
Brun/mørk farin / puddersukker
2
tsk
Potaske
1
spsk
Vand "koldt"
1,5
tsk
Kanel "stødt"
1
tsk
Stødt nellike
2
tsk
Ingefær "stødt"
1
tsk
Allehånde
50
g
Syltet pomeransskal "finthakket, kan udelades"
100
g
Mandler "smuttede, finthakkede"
500
g
Mel
Fremgangsmåde
Kom smør, sirup og farin i en gryde og lad det smelte ved lav temperatur under omrøring. Tag gryden af blusset og lad massen køle. Rør potasken ud i vandet. Bland krydderier, pomeransskal og mandler i melet og rør det sammen med smørblanding og den udrørte potaske.
Ælt dejen sammen og rul den straks ud i ruller på 5 cm i diameter. Sæt rullerne på køl. Gerne til næste dag, så er de nemmere at skære. Skær dejen i tynde skiver (meget tynde) og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i 6-8 min.
Tip: kom dem på frost og når de skal bages kan de f.eks. skæres ud på en pålægsskære mens de er frosne, det er nemmest.
Søgeord: brunkager, julesmåkager
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brunkager
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brunkager