Logo
www.mad-og-drikke.dk

Baked alaska med hindbærparfait

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
75
g
Smør
100
g
Flormelis / florsukker
2
stk
Æg
75
g
Hvedemel
75
g
Hvid chokolade
50
g
Pistacienødder
Hindbærparfait:
1
blad
Husblas
100
g
Hindbær
4
spsk
Sukker / melis / stødt melis
2 - 3
spsk
Vand
2
stk
Æggeblommer
2
dl
Piskefløde
Marengs:
3
stk
Æggehvider
150
g
Sukker / melis / stødt melis
2
tsk
Frysetørret hindbærstøv
Pynt:
Stedmoderblomster
Kagestøv "f.eks. fra Mill & Mortar"
f.eks. fra Mill & Mortar

Opskriften kræver en halvkugleformet silikoneform, en sprøjtepose, en cremebrulé-brænder- og ikke mindst en stor kærlighed til hindbær.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og flormelis til en ensartet masse med en elpisker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Vend melet i. Hak chokolade og pistacienødder, og vend begge dele i dejen. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 1 cm’s tykkelse. Bag kagen i ovnen i 12-14 minutter, til den er akkurat gylden på toppen. Afkøl på en bagerist. Stik 4 blondie-cirkler ud med en udstikker eller et glas, så de passer til diameteren på silikoneformen.

 

Hindbærparfait:
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Kog hindbær op med 2 spsk. sukker og 2-3 spsk. vand i 8 minutter. Blend hindbærkompotten med en stavblender, og passér den gennem en sigte, så kernerne sies fra. Rør husblassen i, så den smelter, og lad hindbærkompotten køle af, til den er håndvarm. Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker, til de er luftige, og fold dem i hindbærkompotten. Pisk fløden til flødeskum, og fold den i. Fordel parfaitcremen i silikoneformen, læg blondie-cirklerne over, og stil dem i fryseren i mindst 4 timer.

 

Marengs:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret. Pisk, til marengsen er helt stiv, og der ikke er knasende sukkerkorn tilbage. Pisk hindbærstøv i, og fyld marengsen i sprøjteposen. Frigør parfaitkuplerne fra formen, og sæt marengstoppe på over hele overfladen. Brænd forsigtigt med en creme brulé-brænder, eller giv desserterne en meget kort tur under den varme ovngrill.

 

Pynt:
Pynt med blomster, drys med kagestøv, og servér straks.



Søgeord: baked alaska, bagt is, is med marengs, isdessert, nytårsis, is til nytår, isdessert til nytår
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Is / sorbet

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår , Valentine

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest , Fest , Gæstemad

Søgeord:
baked alaska, bagt is, is med marengs, isdessert, nytårsis, is til nytår, isdessert til nytår
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/baked-alaska-med-hindbaerparfait/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her