Bagt grøntsagssuppe med blåskimmelost
Tænd ovnen på 235 grader.
Skær rensede gulerødder, peberfrugter og løg i grove stykker, og fordel dem i en bradepande eller i et ovnfast fad, evt. beklædt med bagepapir. Læg tomater og pillede hvidløgsfed i bradepanden. Skær stilken af chilierne, og læg dem enten hele i bradepanden, eller fjern frø og frøvægge først, alt efter hvor spicydu ønsker suppen. Vend alle grøntsager med olie og frisk timian, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil grøntsagerne har fået flot mørk farve og er møre.
Fisk timianstilkene op fra de ovnristede grøntsager, og kom grøntsagerne i en stor gryde. Tilsæt dåsetomater og vand eller fond, så grøntsagerne er dækket. Krydr med salt, peber og røget paprika, og bring suppen i kog. Lad den simre i 5-10 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til.
Rist brødskiverne i ovnen, til de bliver sprøde. Smør brødskiverne med blåskimmelost, og sæt dem i ovnen, til osten bliver blød og smelter lidt i kanten. Server de gratinerede brød til suppen.
Søgeord: suppe, grøntsagssuppe, tomatsuppe, blåskimmelostebrød
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Suppe , Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
suppe, grøntsagssuppe, tomatsuppe, blåskimmelostebrød
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagt-groentsagssuppe-med-blaaskimmelost