Logo
www.mad-og-drikke.dk

Auberginer med risfyld

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Auberginer "1 kg"
1 kg
1
dl
Ris "rå"
1
tsk
Gurkemeje
3
dl
Vand
Olivenolie
50
g
Grønne oliven
50
g
Valnødder
1
bundt
Persille
1
stk
Løg "100 g"
100 g
2
dl
Vand
1
stk
Grøntsagsbouillonterning
1
dl
Bladselleri "hakkede blade"
hakkede blade
2
dl
Mælk

Fremgangsmåde

Auberginerne lægges i kogende vand og koges 5 min. De skæres igennem og udhules 3/4. Det udtagne auberginekød skæres i små terninger. Eventuelle kærner fjernes.

Risen kommes i kogende vand sammen med gurkemeje. Den koges mør, ca. 40 min. Når risen er lidt afkølet, røres olivenolie, skivede oliven, hakkede valnødder og hakket persille i. Der kan smages til med salt.

Løget hakkes og svitses i olie. Aubergineterningerne tilsættes sammen med 2 dl vand, bouillonterning og hakkede bladselleri blade. Grønsagerne koges i 15 min. og pureres derefter i blenderen. Pureen hældes tilbage i gryden, og der tilsættes så meget mælk, at konsistensen bliver som en sauce. Der kan smages til med salt og peber.

Auberginepureen hældes i et ovnfast fad. De udhulede auberginer sættes i fadet, og de fyldes med risblandingen.

Fadet sættes i en 200° varm ovn, indtil auberginerne er møre, ca. 50 min.

Der serveres en grøn salat til med fintstrimlet bladselleri samt eventuelt tomat- og agurkeskiver til.



Søgeord: auberginer, risfyld, vegetar, madopskrifter, mad, vegetarmad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Billig
Opskrift: Mad


Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad

Søgeord:
auberginer, risfyld, vegetar, madopskrifter, mad, vegetarmad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/auberginer-med-risfyld/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her