Auberginer med risfyld
Auberginerne lægges i kogende vand og koges 5 min. De skæres igennem og udhules 3/4. Det udtagne auberginekød skæres i små terninger. Eventuelle kærner fjernes.
Risen kommes i kogende vand sammen med gurkemeje. Den koges mør, ca. 40 min. Når risen er lidt afkølet, røres olivenolie, skivede oliven, hakkede valnødder og hakket persille i. Der kan smages til med salt.
Løget hakkes og svitses i olie. Aubergineterningerne tilsættes sammen med 2 dl vand, bouillonterning og hakkede bladselleri blade. Grønsagerne koges i 15 min. og pureres derefter i blenderen. Pureen hældes tilbage i gryden, og der tilsættes så meget mælk, at konsistensen bliver som en sauce. Der kan smages til med salt og peber.
Auberginepureen hældes i et ovnfast fad. De udhulede auberginer sættes i fadet, og de fyldes med risblandingen.
Fadet sættes i en 200° varm ovn, indtil auberginerne er møre, ca. 50 min.
Der serveres en grøn salat til med fintstrimlet bladselleri samt eventuelt tomat- og agurkeskiver til.
Søgeord: auberginer, risfyld, vegetar, madopskrifter, mad, vegetarmad
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad
Søgeord:
auberginer, risfyld, vegetar, madopskrifter, mad, vegetarmad
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/auberginer-med-risfyld