Logo
www.mad-og-drikke.dk

Agerhøns i flødesauce

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Agerhøns i flødesauce
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
stk
Agerhøner
Salt
Peber
125
g
Smør "Til stegning"
Til stegning
1
tsk
Rosmarin "Tørret"
Tørret
0,5
l
Piskefløde
Kulør / sovsekulør
Ribsgele
1
knivspids
Roquefort

Skøn vildt ret

Fremgangsmåde

Agerhønsene skylles indvendigt og aftørres. Gnides med salt og peber udvendig og indvendig, og brunes på alle sider i smør i en tykbundet stegegryde. Når agerhønsene er gyldenbrune tilsættes væde og evt. lidt rosmarin. Steges under låg 1 1/4 til 1 1/2 time. Tag agerhønsene op og hold dem varme,

Lad saucen koge lidt ind, tilsæt piskefløde under piskning, kom et par dråber kulør i og smag saucen til med ribsgelé og roquefort. Kom en klat kold smør i saucen og den er klar til servering, uden at danne skind. Ved anretning fjernes spækskiver og tråde fra agerhønsene, som halveres og lægges på et varmt serveringsfad.

De serveres sammen med brune kartofler, lidt af saucen hældes over fuglene og resten serveres særskilt til.

Til agerhønsene serveres waldorfsalat, eller en skål frisk salat og ribsgele.



Søgeord: agerhøns, vildtropskrifter, agerhøne
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
agerhøns, vildtropskrifter, agerhøne

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her