Logo
www.mad-og-drikke.dk

Æbletimbale med råcreme

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Æbler "små"
små
2
spsk
Citronsaft
1
tsk
Kanel
1
spsk
Sukker / melis / stødt melis
40
g
Hasselnødder
2
dl
Honning
1
spsk
Smør
2
dl
Mel
Råcreme
3
stk
Æggeblommer
50
g
Sukker / melis / stødt melis
2,5
dl
Piskefløde
1
tsk
Vanille / vanilje

Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet. Saml dejen med lidt vand og stil den koldt.

Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver og stænk dem med citronsaft. Steg æblerne et øjeblik i lidt smør og drys med kanel og sukker. Læg æblerne i fire smurte forme (timbaleform), gem nogle skiver og hak dem. Hak nødderne.

Varm honningen med smør og lad det koge nogle minutter. Sæt ovnen (almindelig ovn) på 200 grader.
Lav et hul i midten af æblerne i formene. Fordel de hakkede nødder og æbler i dette. Hæld honningen over.
Rul dejen ud og læg den som et låg på hver form. Tryk dejen godt fast og bag timbalerne ca. 20 minutter ved 200 grader, i almindelig ovn.

Råcreme
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum. Pisk fløden lind. Rør æggemasse samt den piskede fløde sammen og smag til med vanille.


Søgeord: æbletimbale, råcreme, citronsaft, kanel, sukker, hasselnødder, honning, smør, mel, æggeblommer, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Nytår , Pinse , Påske

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Julefrokost , Pinsefrokost , Gæstemad

Søgeord:
æbletimbale, råcreme, citronsaft, kanel, sukker, hasselnødder, honning, smør, mel, æggeblommer, dessert
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletimbale-med-raacreme

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her