Æbletimbale med råcreme
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
														Personer:
													
												Antal
									Ingredienser
									4
												stk
											Æbler  "små"
											2
												spsk
											Citronsaft  
											1
												tsk
											Kanel  
											1
												spsk
											Sukker / melis / stødt melis  
											40
												g
											Hasselnødder  
											2
												dl
											Honning  
											1
												spsk
											Smør  
											2
												dl
											Mel  
											
													Råcreme												
											3
												stk
											Æggeblommer  
											50
												g
											Sukker / melis / stødt melis  
											2,5
												dl
											Piskefløde  
											1
												tsk
											Vanille / vanilje  
											Fremgangsmåde
								 Smuldr smørret i melet. Saml dejen med lidt vand og stil den koldt.
 
Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver og stænk dem med citronsaft. Steg æblerne et øjeblik i lidt smør og drys med kanel og sukker. Læg æblerne i fire smurte forme (timbaleform), gem nogle skiver og hak dem. Hak nødderne.
 
Varm honningen med smør og lad det koge nogle minutter. Sæt ovnen (almindelig ovn) på 200 grader.
Lav et hul i midten af æblerne i formene. Fordel de hakkede nødder og æbler i dette. Hæld honningen over.
Rul dejen ud og læg den som et låg på hver form. Tryk dejen godt fast og bag timbalerne ca. 20 minutter ved 200 grader, i almindelig ovn.
 
Råcreme
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum. Pisk fløden lind. Rør æggemasse samt den piskede fløde sammen og smag til med vanille.
										Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver og stænk dem med citronsaft. Steg æblerne et øjeblik i lidt smør og drys med kanel og sukker. Læg æblerne i fire smurte forme (timbaleform), gem nogle skiver og hak dem. Hak nødderne.
Varm honningen med smør og lad det koge nogle minutter. Sæt ovnen (almindelig ovn) på 200 grader.
Lav et hul i midten af æblerne i formene. Fordel de hakkede nødder og æbler i dette. Hæld honningen over.
Rul dejen ud og læg den som et låg på hver form. Tryk dejen godt fast og bag timbalerne ca. 20 minutter ved 200 grader, i almindelig ovn.
Råcreme
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum. Pisk fløden lind. Rør æggemasse samt den piskede fløde sammen og smag til med vanille.
Søgeord: æbletimbale, råcreme, citronsaft, kanel, sukker, hasselnødder, honning, smør, mel, æggeblommer, dessert
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Nytår , Pinse , Påske
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Julefrokost , Pinsefrokost , Gæstemad
Søgeord:
æbletimbale, råcreme, citronsaft, kanel, sukker, hasselnødder, honning, smør, mel, æggeblommer, dessert
								Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Nytår , Pinse , Påske
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Julefrokost , Pinsefrokost , Gæstemad
Søgeord:
æbletimbale, råcreme, citronsaft, kanel, sukker, hasselnødder, honning, smør, mel, æggeblommer, dessert
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletimbale-med-raacreme
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletimbale-med-raacreme

