Logo
www.mad-og-drikke.dk

Toscakage med rabarber

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 12 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
Dej:
3
stk
Æg
2,5
dl
Flormelis / florsukker
3,5
dl
Hvedemel
2
tsk
Bagepulver
2
tsk
Kardemomme
75
g
Smør
1
dl
Mælk
175
g
Rabarber
Mandeltopping:
50
g
Smør
0,75
dl
Flormelis / florsukker
0,5
dl
Lys sirup
1
spsk
Hvedemel
1,5
spsk
Mælk
150
g
Mandelflager

Du kan med fordel bage tascakagen dagen forinden og seevere den direkte fra køleskab. Så får kagen nemlig lov tilat sætte sig.


Fremgangsmåde

Dej:
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis sammen til en luftig masse. Tilsæt hvedemel, bagepulver og stødt kardemomme. Smelt smør, og hæld skiftevis smeltet smør og mælk i dejen. Hæld dejen i en smurt kageform (Ø ca. 24 cm).

 

Skær rabarber i små stykker, og drys dem hen over dejen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter - hold øje med den, for kagen skal kun være halvbagt - dvs. klæg i midten.

 

Mandeltopping:
Lav toppingen, mens kagen er i ovnen. Snelt smørret, og rør flormelis, sirup, hvedemel og mælk i. Lad det koge i et par minutter, og tag så gryden af blusset. Tilsæt mandelflagerne, og fordel toppingen på den halvbagte kage.

 

Bag kagen videre midt i ovnen i ca. 10.15 minutter, til den er gennembagt. Lad den stå og sætte sig inden servering.

 



Søgeord: toscakage, toscatærte, rabarberkage, kage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Påskefrokost , Sommerfest , Studenterfest , Pinsefrokost , Gæstemad

Søgeord:
toscakage, toscatærte, rabarberkage, kage
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/toscakage-med-rabarber/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her