Logo
www.mad-og-drikke.dk

Surrib

(1) 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Stribet flæsk "magert, kogeflæsk, ribbensstykke"
magert, kogeflæsk, ribbensstykke
7,5
dl
Vand
2,5
dl
Eddike
2
tsk
Salt
1
stk
Peberkorn "sorte"
sorte
4 - 5
stk
Laurbærblade
1
blad
Husblas

Fremgangsmåde
Kødet koges i et helt stykke i vand og eddike tilsat salt, peberkorn, laurbærblade og det pillede løg, skåret i 4 dele. Koger ved svag varme i ca. 1 1/2 time. Kødet tages op og køler af. Lad suppen stå til fedtet er stivnet, så kan det let fjernes. Derefter sies suppen. Suppen smages evt. til med lidt sukker og eddike.

Husblas svarende til suppens mængde blødes op i koldt vand og smeltes derefter i den varme suppe. Sværen fjernes fra kødet, som skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Arranger nogle laurbærblade i bunden af et fad eller en skål, hæld lidt suppe over og lad det stivne i køleskabet. Derefter lægges kødskiverne over og resten af suppen hældes over.

Det hele stilles i køleskabet og er klar til servering nogle timer efter, når suppen er stivnet. Kan med fordel laves et par dage inden servering, men kan ikke fryses.

Servering
Spises sammen med sønderjysk rugbrød, stærk sennep, evt. syltede agurker, - en snaps dertil er ikke at foragte. Kan også spises som hovedret med stuvede kartofler til.

Der er nok til 6-8 personer.


Søgeord: surrib, juleopskrifter, mad, jul, stribet, flæsk, kogeflæsk, ribbenstykke
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Buffet egnet , Madpakke egnet

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
surrib, juleopskrifter, mad, jul, stribet, flæsk, kogeflæsk, ribbenstykke

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her