Logo
www.mad-og-drikke.dk

Marcipan-kirsebærkage

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
200
g
Kirsebær "syltede"
syltede
100
g
Rosiner "lyse"
lyse
1
dl
Mørk rom
250
g
Marcipan
250
g
Margarine "blød"
blød
1
spsk
Vanillesukker / vaniljesukker
5
stk
Æg
125
g
Sukker / melis / stødt melis
250
g
Mel
150
g
Maizena / maizenamel
Glasering
125
g
Abrikosmos "bagefast"
bagefast
Glasur
125
g
Flormelis / florsukker
1
spsk
Mørk rom
1 - 2
spsk
Vand "håndvarmt"
håndvarmt

Pynt: ca. 16 røde cocktailbær overtrukket halvt med chokolade

Fremgangsmåde
Hæld rom over kirsebær og rosiner og lad dem trække i ca. 24 timer. Rør marcipan, margarine og vanille godt sammen til en ensartet masse. Pisk æg og sukker til en luftig creme og bland det sammen med massen. Sigt mel og maizena og bland det i dejen skiftevis med frugterne. Fyld dejen i en smurt og meldrysset springform, ca. 24 cm i diameter.

Bag ved 180º i ca. 1 time. Afkøl let, inden den tages ud af formen. Opvarm abrikosmosen til kogepunktet under omrøring. Pensl kagen med den kogende mos. Rør florsukker med vand og rom. Smør glasuren tyndt ud over abrikoslaget med en paletkniv. Pynt kagen med cocktailbær.

Tips
Kagen kan i stedet for glasur overtrækkes med smeltet chokolade.
Andre frugter kan bruges. Blandede frugter fra sommerens høst, der har ligget i spiritus eller rom, er velegnede.

Kagen kan pakkes i plastpose og holde sig 2-3 uger på køl. Fryseegnet, skal dog først glaseres efter optøning.


Søgeord: kirsebærkage, kage, juleopskrifter, marcipan
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
kirsebærkage, kage, juleopskrifter, marcipan
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/marcipan-kirsebaerkage/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her