Logo
www.mad-og-drikke.dk

Klejner porøse og lette

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
250
g
Mel "koldt"
koldt
0,5
tsk
Bagepulver
0,25
tsk
Hjortetaksalt
0,5
tsk
Kardemomme
65
g
Margarine "kold"
kold
50
g
Sukker / melis / stødt melis
0,5
stk
Citron "reven skal"
reven skal
1
stk
Æg
0,5
dl
Mælk
Til kogning
500
g
Fedtstof "olie, svinefedt, palmin eller raffinol"
olie, svinefedt, palmin eller raffinol

40-50 stk. julesmåkager

Fremgangsmåde
Sigt mel, bagepulver, hjortetaksalt og kardemomme sammen. Smuldr margarinen i, til det bliver grynet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen hurtigt sammen. Stil dejen på køl ca. 1/2 time.

Rul dejen tyndt ud (2-3 mm) og skær den i 2 1/2 cm brede strimler med klejnesporen. Del strimlerne i 6 cm lange stykker og giv dem en 2 cm lang ridse i midten. Træk den ene ende af dejen gennem ridsen.

Varm fedtstoffet til ca. 180º (en franskbrødsterning skal blive gylden på 1 min., så er temperaturen rigtig).
Kog klejnerne gyldne i fedtstoffet ca. 2 min. Kog nogle stykker ad gangen. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået. Tag klejnerne op med en hulske, læg dem på fedtsugende papir og lad dem blive kolde.

Tips
En sprød og tung klejne fås ved at udelade hævemidlerne bagepulver og hjortetaksalt fra opskriften.


Søgeord: klejner, julesmåkager, juleopskrifter, kager
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
klejner, julesmåkager, juleopskrifter, kager
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/klejner-poroese-og-lette/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her