Klassisk ris a la mande
Kog ris og vand op i en gryde i 2 minutter. Tilsæt mælk, vaniljekorn og den tommen vaniljestang. Kog op til lige under kogepunkt under konstant omrøring. Skru ned for varmen, og rør i risene i 3 minutter, så de ikke brænder på. Lad risene simre ved svag varme under låg i 30 minutter. Tag gryden af varmen, selv om grøden ikke er fast. Fjern vaniljestangen, og rør i gryden. Sæt gryden med låg til afkøling i 5-6 timer ved stuetemperatur, og sæt den på køl natten over.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i den kolde grød. Smag til med flormelis, og sæt på køl. Smut mandlerne, og gem den største. Hak mandlerne groft (gem evt. 1/2 dl til pynt), og vend dem i den kolde ris a la mande. Rist de gemte pyntemandler (1/2 dl) gyldne på en tør pande. Lad dem afkøle på bagepapir.
Lun kirsebærsaucen, og smag evt. til med portvin eler kirsebærvin.
Gem den store mandel i ris a la manden, og portionsanret evt. i skåle. Servér med lun kirsebærsauce, og drys evt. med ristede mandler.
Søgeord: risalamande, ris a la mande, juledessert, juel dessert
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Dessertsauce
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
risalamande, ris a la mande, juledessert, juel dessert
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/klassisk-ris-a-la-mande