Logo
www.mad-og-drikke.dk

Klassisk leverpostej

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
375
g
Svinelever "hakket"
hakket
125
g
Spæk "ituskåret"
ituskåret
1
stk
Løg "lille, revet"
lille, revet
3 - 4
stk
Ansjoser "rensede og hakkede"
rensede og hakkede
2,5
dl
Fløde "13 %"
13 %
Salt
Hvid peber
0,25
tsk
Stødt nellike
0,5
tsk
Allehånde "stødt"
stødt
0,25
tsk
Merian (tørret)
Lage "evt. lidt fra ansjoserne"
evt. lidt fra ansjoserne

Fremgangsmåde
Det er vigtigt, at svineleveren er hakket fint. Spækket smeltes i en tykbundet gryde, afbages med melet, og spædes med fløden, der lige inden får et opkog. Afbagningen småkoger 10-12 minutter under omrøring, derpå tilsættes den hakkede lever, krydderier og gerne en smule ansjoslage. Hold lidt igen med salt, hvis ansjoserne måske er særlig salte.

Det hele sammenrøres godt, og hældes derefter i en smurt sandkageform eller folie-form. Bages i vandbad, og ved jævn varme ca. 50 minutter.


Søgeord: leverpostej, julefrokost, svinelever, spæk, ansjoser, nellike, allehånde
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
leverpostej, julefrokost, svinelever, spæk, ansjoser, nellike, allehånde
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/klassisk-leverpostej

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her