Logo
www.mad-og-drikke.dk

Issandwich med solbærflødeis og chokoladeovertræk

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Solbærflødeis:
200
g
Solbær "evt. fra frost"
evt. fra frost
100
g
Sukker / melis / stødt melis
2
spsk
Citronsaft
1
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
50
g
Sukker / melis / stødt melis
4
stk
Æggeblommer
1
knivspids
Salt
4
dl
Piskefløde
Kiksebunde:
125
g
Hvedemel
25
g
Havregryn
100
g
Brun/mørk farin / puddersukker
0,25
tsk
Salt
75
g
Smør "blødt"
blødt
1
stk
Æggeblomme
1
spsk
Koldt vand "evt."
evt.
Chokoladeovertræk:
100
g
Chokolade

Fremgangsmåde

Solbærflødeis:
Kog solbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si solbærkompotten, så kerner og skaller sorteres fra. Afkøl solbærpuréen, til den er lun.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, sukker, æggeblommer og salt luftigt med en elpisker i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummen forsigtigt i æggeblandingen til en jævn iscreme. Vend til sidst solbærpuréen i iscremen, til den er jævn og flot violet.

 

Hæld iscremen i en flad fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.

 

Kiksebunde:
Bland hvedemel, havregryn, brun farin og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene.  Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på ca. ½ cm. Lad dejen hvile på køl i mindst 1 time.

 

Tænd ovnen på 175°. Tag bagepapiret med kiksedejen ud fra køl, og stik runde bunde ud med en kageudstikker eller et glas. Bag kiksebundene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist.

 

Tag solbærflødeisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en kageudstikker, som passer i størrelsen med kiksebundene. Saml kiksebundene 2 og 2 med solbærflødeis imellem, og læg dem tilbage i fryseren.

 

Chokoladeovertræk:
Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dyp den ene side af de frosne iskager i chokoladen, og læg dem tilbage på køl indtil servering.

 



Søgeord: issandwich, solbæris, hjememlavet is, solbærflødeis
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Is / sorbet

Opskriftstype:
Finere madlavning , Hverdagsmad

Begivenheder:
Barnedåb , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest , Studenterfest , Gæstemad

Søgeord:
issandwich, solbæris, hjememlavet is, solbærflødeis
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/issandwich-med-solbaerfloedeis-og-chokoladeovertraek

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her