Logo
www.mad-og-drikke.dk

Gratineret hummer og kammuslinger

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
2
stk
Hummer "på 500 g"
på 500 g
8
stk
Kammuslinger "store"
store
1
stk
Artiskok "stor"
stor
0,5
dl
Hvidvin
2
dl
Vand sabayon
4
spsk
Cremefraiche / creme fraiche "38 %"
38 %
6
stk
Æggeblommer
1
bundt
Purløg
2
spsk
Citronsaft
4
stk
Toastbrød

Fremgangsmåde

Hummerne tilberedes efter kogemetoden. Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.
Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern.

Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. blade ne pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størelse stykker, som hummerne.

Creme fraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes.

Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldene. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.



Søgeord: gratineret, hummer, kammuslinger, artiskok, hvidvin, vand, sabayon, forret, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Forret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår , Valentine

Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup

Søgeord:
gratineret, hummer, kammuslinger, artiskok, hvidvin, vand, sabayon, forret, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gratineret-hummer-og-kammuslinger/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her