Fynsk rygeost
(1)
Intet billede
Antal
Ingredienser
2
l
Letmælk "eller sødmælk"
2,5
dl
Kærnemælk
1
tsk
Salt
Rughalm
Brændenælder
Fremgangsmåde
Alt røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost. Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra.
Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.
Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.
Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.
Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.
Søgeord: rygeost, , rughalm, brændenælder, kærnemælk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Meget svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Pinse , Påske
Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost
Søgeord:
rygeost, , rughalm, brændenælder, kærnemælk
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Pinse , Påske
Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost
Søgeord:
rygeost, , rughalm, brændenælder, kærnemælk
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fynsk-rygeost
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fynsk-rygeost