Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fynsk rygeost

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
2
l
Letmælk "eller sødmælk"
eller sødmælk
2,5
dl
Kærnemælk
1
tsk
Salt
Rughalm
Brændenælder

Fremgangsmåde
 Alt røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost. Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra.

Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.

Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.

Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.


Søgeord: rygeost, , rughalm, brændenælder, kærnemælk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Meget svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød

Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost

Søgeord:
rygeost, , rughalm, brændenælder, kærnemælk
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her