Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flæskesteg med rødvin og hvidløg

(1) 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1,5
kg
Svinekam "med svær"
med svær
1
fed
Hvidløg
1
tsk
Køkkensalt
0,5
flaske
Rødvin
2
dl
Grøntsagsbouillon
1
tsk
Timian
2,5
dl
Madlavningsfløde "18 %"
18 %
Kulør / sovsekulør
Maizena / maizenamel "evt. til jævning"
evt. til jævning

Tilbehør: sprøde timiankartofler

Fremgangsmåde

Sværene på stegen skæres lidt dybere end normalt. Mellem sværene lægges fintsnittet hvidløg.

Stegen gnides ind i salt og lægges i et ildfast fad, som sættes i ovnen i 10 min. ved 250°. Herefter hældes halvdelen af rødvinen samt al grøntsagsboullionen ved stegen sammen med timian. Der steges videre ved 200° i ca. 1 ½  time. 15-20 min før stegen er færdig hældes væden fra stegen over i en gryde. Stegen steges videre uden væde i ca. 20 min.

Til saucen tilsættes resten af rødvinen til væden og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og lidt kulør og kog op.

Der er nok til 4-6 personer.



Søgeord: Flæskesteg, steg, rødvin, hvidløg, vin, svinekam
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
Flæskesteg, steg, rødvin, hvidløg, vin, svinekam
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-med-roedvin-og-hvidloeg/
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her