Cognacmarineret oksemørbrad
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
									Ingredienser
									
													Appelsinløg												
											2
												stk
											Løg  "store"
											Vand  "lidt"
											Smør  "lidt"
											4
												dl
											Appelsinsaft  "friskpresset"
											0,5
												stk
											Appelsin  "den revne skal"
											Salt  
											Peber  
											
													Oksemørbrad												
											700
												g
											Oksemørbrad  "afpudset"
											1
												tsk
											Salt  
											0,5
												spsk
											Sukker / melis / stødt melis  
											1
												tsk
											Basilikum (frisk)  
											1
												bundt
											Persille  "hakket"
											Peber  "friskkværnet"
											2
												spsk
											Sennep  
											0,5
												dl
											Cognac  
											Fremgangsmåde
								Appelsinløg
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiver ne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. ½ time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.
Marineret oksemørbrad
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til.
Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen.
Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.
Søgeord: cognacmarineret, cognac, oksemørbrad, hovedret, mad, opskrifter
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår , Valentine
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation
Søgeord:
cognacmarineret, cognac, oksemørbrad, hovedret, mad, opskrifter
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår , Valentine
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation
Søgeord:
cognacmarineret, cognac, oksemørbrad, hovedret, mad, opskrifter
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cognacmarineret-oksemoerbrad
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cognacmarineret-oksemoerbrad

