Logo
www.mad-og-drikke.dk

Chokoladekage med to slags chokoladecreme

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Chokoladebunde:
2
stk
Æg
2
dl
Kærnemælk
1,25
dl
Solsikkeolie
200
g
Hvedemel
300
g
Sukker / melis / stødt melis
40
g
Kakaopulver
1
tsk
Vanillesukker / vaniljesukker
1
tsk
Bagepulver
1
tsk
Natron
0,5
tsk
Salt
100
g
Mørk chokolade
1,5
dl
Kaffe "friskbrygget"
friskbrygget
Mørk og lys chokoladecreme:
2
blade
Husblas
150
g
Mørk mælkechokolade
150
g
Hvid chokolade
5
dl
Piskefløde
Til servering:
20
g
Mørk chokolade
Rød skovsyre

Udstyr: 

2 springforme, 20 cm i diameter

2 sprøjteposer


Fremgangsmåde

Chokoladebunde:
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formene.

Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland mel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen, og sigt det i dejen. Bryg en kop kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet. Hak chokolade groft, og vend den i dejen. Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gennembagte. Afkøl bundene på en rist.

 

Mørk og lys chokoladecreme:

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.

 

Hak mælkechokolade og hvid chokolade hver for sig, og fordel det i hver sin skål. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde. Rør den udblødte husblas ud i den varme fløde. Hæld halvdelen af den varme fløde over mælkechokoladen, og hæld den anden halvdel af fløden over den hvide  chokolade. Rør rundt i cirkelbevægelser med en dejskraber, til chokoladerne er smeltet helt ud i fløden.

 

Dæk skålene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag.

 

Pisk de 2 chokoladecremer til luftigt skum med en elpisker. Hæld chokoladecremerne i hver sin sprøjtepose. Læg den ene kagebund på et serveringsfad, og sprøjt den mørke chokoladecreme ud på bunden. Læg den anden kagebund oven på, og sprøjt den hvide chokoladecreme på toppen.

 

Sæt kagen på køl i mindst 4 timer inden servering, så cremerne sætter sig. 

 

Servering:
Pynt med høvlet mørk chokolade og skovsyre.

 



Søgeord: chokoladelagkage med chokoladecreme, chokoladekage med creme, chokoladekage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Finere madlavning

Højtider:
Nytår , Valentine

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Studenterfest , Gæstemad

Søgeord:
chokoladelagkage med chokoladecreme, chokoladekage med creme, chokoladekage
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chokoladekage-med-to-slags-chokoladecreme/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her