Caribisk limekylling
Pynt: 2 bananer og limebåde
Rør limeskal og -saft sammen med rom, hvidløg, ingefær og pebersauce eller tabasco til en marinade.
Læg kyllingebrysterne i ét lag i et glas- eller porcelænsfad, hæld marinaden over, dæk fadet til og stil det i køleskabet i ca. 8 timer. Vend stykkerne flere gange undervejs.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Gem marinanden. Opvarm olien i en stegepande og brun kødet over høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og læg til side.
Svits løget på panden i 5 minutter over medium varme, indtil det er blødt. Hæld derefter marinanden på panden og rør tomater, sirup og kanelstang i.
Læg kødstykkerne tilbage på panden og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det simre over svag varme og uden låg i 20 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Kødet må ikke være lyserødt i midten.
Læg kyllingestykkerne på et varmt serveringsfad, dæk til og hold det varmt. Kog saucen op, så den bliver tyk. Fjern kanelstangen, hæld saucen over kyllingen og pynt med bananskiver og limebåde.
Ris og en grøn salat er godt tilbehør til denne søde og krydrede kylling. Man kan marinere kødet natten over, hvis det passer bedre. kødstykkerne vendes om aftenen og om morgenen.
Søgeord: kylling, lime, fedtfattige, opskrifter, hovedretter, mad, opskrifter, mørk, rom, ingefærrod, tabasco, kyllingebryst, sirup, kanelstang
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift
Begivenheder:
Sommerfest
Søgeord:
kylling, lime, fedtfattige, opskrifter, hovedretter, mad, opskrifter, mørk, rom, ingefærrod, tabasco, kyllingebryst, sirup, kanelstang
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/caribisk-limekylling