Brød med kanel og rosiner
Hæld melet ned i en stor skål. Kom salt, sukker og kanel i den ene side og tørgær i den anden. Bland det først hver for sig og derefter sammen. Gæren må nemlig ikke komme i kontakt med saltet alene. Tilsæt rosiner og bland sammen. Kom til sidst mælk og vand ved, disse skal være stuetempereret. Bland til en ensartet dej og kom film over og dernæst et viskestykker. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur i 12-15 timer, ikke mindre end 12.
Når dejen har hævet færdig, skrabes den ud af skålen ud på et melet bord. Fold nu dejen et par gang indover sig selv, ligesom en bog. Form derefter dejen til et rundt brød og drys lidt mel over. Løft dejen over på en pabeplade med pagepapir, og lad dejen efterhæve i mindst 1 time, tildækket med et viskestykke.
Kom dejen over på en bageplade og bag brødet ved 200 grader i 45-50 min. Ovndøren på ikke åbnes før det er færdigt, ellers får brødet ikke sin sprøde skorpe.
Søgeord: kanelbrød, rosinbrød
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Brunch , Bagværk
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Begivenheder:
Fødselsdag
Søgeord:
kanelbrød, rosinbrød
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/broed-med-kanel-og-rosiner