Logo
www.mad-og-drikke.dk

Blishøne med rosmarinkartofler

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
Blishøns
2
stk
Blishøne / blishøns
Smør
Sauce
Skrog "fra hønsene"
fra hønsene
3
spsk
Olie
0,5
stk
Gulerod / Gulerødder
1
stk
Porre
0,1
stk
Knoldselleri "1/10"
1/10
Persillestilk
Maizena / maizenamel
50
g
Smør
Svampe
300 - 400
g
Vilde svampe "f.eks. karl johan svampe eller alm. kantarel, alm. svampe kan også anvendes"
f.eks. karl johan svampe eller alm. kantarel, alm. svampe kan også anvendes
25
g
Smør
Rosmarinkartoffelpure
6
stk
Bagekartofler / bagekarfottel "store"
store
Rosmarin (frisk) "lidt"
lidt
100
g
Smør
Salt
Peber

Vildt

Fremgangsmåde
Partér hønsene i brystfileter, lår og skrog. Læg brystfileterne på køl. Når du har tilberedt det meste af tilbehøret, brunes brystfileterne af og steges ca. 10 minutter i ovn ved 210 grader. Trækker 10 minutter før udskæring. Låret sættes i ovnen til skindet brunes, ca. 15 minutter ved 210 grader.

Sauce
Brun skrog og lår af i en gryde i 3 spsk olie. Tag det op, skær gulerod, porre og selleri i små stykker og brun det af. Kom skrog og lår i og dæk med vand, tilsæt persillestilk. Lad det koge stille i 3 timer. Tag lårene op når de er møre (ca. 45 min.). Sigt fonden, skum fedtet af og lad det koge ind til ca. 1 1/2 dl. Fonden koges op, jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand og piskes op med 50 g smør.

Svampe
Svampene renses og ristes på en tør pande, tilsættes 25 g smør, samt salt og peber.

Rosmarinkartoffelpurée
Bagekartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. Dampes tørre og moses. Tilsættes smør, salt, peber og fintskåren rosmarin.


Søgeord: blishøne, rosmarinkartofler, gulerod, knoldselleri, persillestilk, svampe, karl, johan, kantarel, bagekartofler, vildt
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Jul , Mortens aften , Nytår , Thanksgiving

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost

Søgeord:
blishøne, rosmarinkartofler, gulerod, knoldselleri, persillestilk, svampe, karl, johan, kantarel, bagekartofler, vildt
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/blishoene-med-rosmarinkartofler/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her