Banantærte
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
Tærtebund
100
g
Smør
250
g
Hvedemel
100
g
Flormelis / florsukker
1
knivspids
Salt
2
stk
Æggeblommer
Creme
2
stk
Æggeblommer
40
g
Sukker / melis / stødt melis
1
spsk
Majsstivelse
0,5
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
2
dl
Sødmælk
Bananmarmelade
2
stk
Bananer "meget modne"
2
stk
Lime / limefrugt "saften heraf"
100
g
Brun/mørk farin / puddersukker
0,5
tsk
Kanel
2
spsk
Rom
Øverst
2
stk
Bananer "faste"
1
stk
Lime / limefrugt
1
spsk
Brun/mørk farin / puddersukker
1
spsk
Flormelis / florsukker
Tilbehør: flødeskum
Fremgangsmåde
Tærtebund
Hak smørret i melet og ælt det sammen. Tilsæt flormelis og salt. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblommerne heri. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt et par timer inden den rulles ud og lægges i tærteformen. Bag bunden 15 min. ved 200 grader.
Creme
Pisk æggeblommerne med sukker, tilsæt majsstivelse. Kog mælken med den flækkede vanillestang i 5 min. Tag vanillestangen op, pisk 1/2 dl af den kogende mælk i æggene og hæld dette tilbage i mælkegryden. Lad cremen blive tyk over svag varme.
Bananmarmelade
Mos bananerne og kog dem til en tyk marmelade sammen med limesaft, farin og kanel. Smag til med rom. Smør tærtebunden med et lag bananmarmelade, læg et tyndt lag kagecreme over og dæk overfladen med bananskiver, dryp limesaft og drys med 1 spsk farin.
Sæt tærten under en varm grill et par minutter til sukkeret er karamelliseret. Drys med flormelis.
Hak smørret i melet og ælt det sammen. Tilsæt flormelis og salt. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblommerne heri. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt et par timer inden den rulles ud og lægges i tærteformen. Bag bunden 15 min. ved 200 grader.
Creme
Pisk æggeblommerne med sukker, tilsæt majsstivelse. Kog mælken med den flækkede vanillestang i 5 min. Tag vanillestangen op, pisk 1/2 dl af den kogende mælk i æggene og hæld dette tilbage i mælkegryden. Lad cremen blive tyk over svag varme.
Bananmarmelade
Mos bananerne og kog dem til en tyk marmelade sammen med limesaft, farin og kanel. Smag til med rom. Smør tærtebunden med et lag bananmarmelade, læg et tyndt lag kagecreme over og dæk overfladen med bananskiver, dryp limesaft og drys med 1 spsk farin.
Sæt tærten under en varm grill et par minutter til sukkeret er karamelliseret. Drys med flormelis.
Søgeord: banantærte, tærte, kage, rom, bananer
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Pinse , Påske
Velegnet til:
Vegatarmad
Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost
Søgeord:
banantærte, tærte, kage, rom, bananer
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Pinse , Påske
Velegnet til:
Vegatarmad
Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost
Søgeord:
banantærte, tærte, kage, rom, bananer
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/banantaerte/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/banantaerte/