Bagt græskarpuré med vilde svampe
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
750
g
Græskar "uden kerner"
1
stk
Hvidløg "delt i fed"
0,5
stk
Citron "revet skal heraf"
1
dl
Persille "og salvie"
15
g
Parmesanost "frisk revet"
10
g
Smør
300
g
Svampe "vilde, f.eks. rørhatte"
15
g
Smør
20
stk
Salvie "bladene"
Tilbehør: brød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180°.
Drys græskaret indvendigt med salt og peber og læg det i et smurt fad med skærefladen nedad. Læg de upillede hvidløgsfed i fadet. Sæt det i ovnen og bag ca. 1 time.
Hæld væden fra fadet. Skrab kødet ud af græskaret. Hvis det virker vådt kan det evt. bages yderligere 15 min.
Kort før puréen skal serveres kommes græskarkødet i en foodprocessor. Smut hvidløgsfedene ned i foodprocessoren og tilsæt revet citronskal, krydderurter, parmesan og smør. Kør til en glat puré og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Rist svampene i smør på en teflonpande ved høj varme til de har taget farve, 3-5 min. Smag til med salt og peber og fordel dem over puréen. Kom salvieblade på den samme pande og rist dem til de er sprøde.
Anret dem over svampene. Server med frisk eller ristet brød.
Tips
Bag gerne hele græskaret og purer det. Brug pureen til suppe eller til at jævne en sauce med. Det holder sig fint et par dage i køleskabet.
Drys græskaret indvendigt med salt og peber og læg det i et smurt fad med skærefladen nedad. Læg de upillede hvidløgsfed i fadet. Sæt det i ovnen og bag ca. 1 time.
Hæld væden fra fadet. Skrab kødet ud af græskaret. Hvis det virker vådt kan det evt. bages yderligere 15 min.
Kort før puréen skal serveres kommes græskarkødet i en foodprocessor. Smut hvidløgsfedene ned i foodprocessoren og tilsæt revet citronskal, krydderurter, parmesan og smør. Kør til en glat puré og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Rist svampene i smør på en teflonpande ved høj varme til de har taget farve, 3-5 min. Smag til med salt og peber og fordel dem over puréen. Kom salvieblade på den samme pande og rist dem til de er sprøde.
Anret dem over svampene. Server med frisk eller ristet brød.
Tips
Bag gerne hele græskaret og purer det. Brug pureen til suppe eller til at jævne en sauce med. Det holder sig fint et par dage i køleskabet.
Søgeord: græskar, hvidløg, persille, salvie, parmesanost, svampe, rørhatte, salvieblade, forret
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Forret , Tilbehør
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Halloween , Mortens aften
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad
Søgeord:
græskar, hvidløg, persille, salvie, parmesanost, svampe, rørhatte, salvieblade, forret
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Forret , Tilbehør
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Halloween , Mortens aften
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad
Søgeord:
græskar, hvidløg, persille, salvie, parmesanost, svampe, rørhatte, salvieblade, forret
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagt-graeskarpur-med-vilde-svampe
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagt-graeskarpur-med-vilde-svampe