Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bacon is

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
dl
Ahornsirup
2,5
dl
Vand "kogende"
kogende
1
dåse
kondenseret mælk
2,5
dl
Piskefløde
Kandiseret bacon
9
skiver
Bacon
Muscovadosukker "Mørk"
Mørk

Fremgangsmåde

Opløs ahornsiruppen i det kogende vand. Pisk den kondenserede mælk ud i blandingen og til sidst fløden. Sæt iscremen på køl og hæld den køle helt af inden den køres i ismaskine. Alternativt kan den også sættes i fryseren og piskes godt igennem hver halve time indtil den er næsten helt frossen. Mens iscremen køler, laves den kandiserede bacon.

 

Tænd ovnen på 175 grader. For en dyb bageplade med stanniol, det er vigtigt at der er kanter på, ellers vil der komme smeltet sukker overalt. Folien blev derefter drysset med et godt lag mørk muscovado-sukker. Læg baconen ovenpå sukkeret. Det er en fordel at bruge mager bacon, så smelter der ikke så meget fedt ud i det varme sukker. Drys derefter igen godt med sukker og stil pladen i ovnen i ca. 25 min. Vend evt. baconstykkerne et par gange undervejs. Sukkeret gør det meget mørkt, men det branker ikke.

 

Sukkeret vil boble meget op, derfor skal man huske at vælge en bradepande med høj kant. Efter kandiseringen flyttes baconen over til afkøling på et stykke bagepapir. Brug en tang, da det er meget varmt. Når baconen er kølet helt af er det meget hårdt og alligevel nemt at bide i. Hak baconen fint til en krokant.

 

Iscremen køres 45 min. i ismaskinen inden den kommes i en fryseegnet bøtte - den hakkede kandiserede bacon kommes i og røres godt ind i isen.



Søgeord: baconis, bacon is, is med bacon, opskrift på bacon is
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Is / sorbet

Søgeord:
baconis, bacon is, is med bacon, opskrift på bacon is
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her