Appelsiner i karamel
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
4
stk
Appelsiner
200
g
Sukker / melis / stødt melis
1
dl
Vand "koldt"
Vand "varmt"
2
dl
Piskefløde
2
spsk
Cognac "eller Grand Marnier "
Mandelflager "eller nøddeflager"
Fremgangsmåde
Skræl appelsinerne med en kniv, så den hvide hinde følger med og skær appelsinerne i skiver på tværs. Saml skiverne med tandstikkere, så det ligner hele appelsiner.
Kog sukker og koldt vand langsomt op og lad det småkoge under jævnlig omrøring, til det bliver karamelagtigt og lysebrunt. Tag det fra varmen og rør det varme vand i. Hæld karamellen over appelsinerne og lad det køle helt af. Pisk fløden stiv og smag den til med cognac eller Grand Marnier. Drys mandelflager over appelsinerne og server flødeskummet til.
Kog sukker og koldt vand langsomt op og lad det småkoge under jævnlig omrøring, til det bliver karamelagtigt og lysebrunt. Tag det fra varmen og rør det varme vand i. Hæld karamellen over appelsinerne og lad det køle helt af. Pisk fløden stiv og smag den til med cognac eller Grand Marnier. Drys mandelflager over appelsinerne og server flødeskummet til.
Søgeord: appelsiner i karamel, appelsindessert, juledessert, juleappelsiner
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
appelsiner i karamel, appelsindessert, juledessert, juleappelsiner
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
appelsiner i karamel, appelsindessert, juledessert, juleappelsiner
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/appelsiner-i-karamel/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/appelsiner-i-karamel/