Akvavit marineret laks

Skær skindet af laksefileterne, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr fileterne med kommen, dild, salt og peber, og hæld akvavit hen over. Lad laksefileterne trække mindst 1 time i køleskab, inden de bages ved 200º i ca. 15 min.
Skræl agurken så lidt af den grove skræl fjernes, og skær den i skiver. Drys agurkeskiverne med salt, og sæt dem til afdrypning i 30 min. Rør vineddike og honning sammen. Skyl saltet af agurkerne, og hæld marinaden over.
Lad agurkerne trække mindst 15 min., og drys med dild. Findel dild og creme fraiche med en stavblender til en skummende dressing. Smag dressingen til med akvavit, salt og peber.
Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og rist dem sprøde i ovnen. Bræk laksefileten i 2-3 stykker og anret i en dyb tallerken med salat, rugbrødscrunch og syltede agurker. Hæld dressingen hen over og server straks.
Søgeord: akvavit marineret laks, snaps, laks
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Finere madlavning
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
akvavit marineret laks, snaps, laks
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/akvavit-marineret-laks