Æblemazarin med marcipan og kanel
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk marcipan, blødt smør, sukker og vaniljekorn let sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Rør hvedemel og salt i dejen til sidst. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
Fordel dejen i formen, og drys æbleternene ud over kagen i et jævnt lag. Tryk dem let ned i dejen. Bland sukker og kanel, og hak mandlerne groft. Drys kanelsukker og mandler ud over æblerne.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt, men stadig lidt blød i midten. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en bagerist.
Servering:
Skær æblemazarinen i firkantede stykker, og sigt lidt flormelis ud over kagestykkerne. Kagen kan serveres lun eller kold.
Søgeord: æbelmazarinkage, mazarinkage, mazarin, mazarinkage med æbler
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften
Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
æbelmazarinkage, mazarinkage, mazarin, mazarinkage med æbler
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aeblemazarin-med-marcipan-og-kanel