Logo
www.mad-og-drikke.dk

Hveder på stor bededag

Hveder på stor bededag
På st. bededag spiser vi hveder. Det er en tradition som mange følger

Hvornår er det store bededag

Store bededag falder altid på den 4. fredag efter påske.
 

Varme hveder på st bededag og historien bag

Grunden til at folk spiser varme hveder på store bededag er ikke lige en som man lige kan gætte sig til. Det skyldes at Christian d. 4 i 1686 indførte store bededag, for at samle mange bededage til 1. Landets magtfulde mennesker mente nemlig at der blev brugt for meget tid på at bede, og for lidt tid på at arbejde.
Dette betød at også bagerne havde en fridag, og for at folk havde brød nok, så bagte de ekstra store hvedeknopper. Folk valgte så i stedet at lave ekstra hygge, og spise de varme hveder på store bededag, og den tradtion har holdt ved siden.
 

Andre st bededags traditioner

Københavnerne benytter også store bededag til et gåtur på Volden, og mange vælger at tage hvederne med og nyde dem der.
 

Lav dine egne hveder

Hveder smager nu engang bedre hvis man selv laver dem, og mad-og-drikke.dk har selvfølgelig opskrifter på hveder - både den traditionelle hvede og en hvede med appelsinsmag.

Opskrift på normale hveder
Opskrift på hveder med appelsin

Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
St. bededag - opskrifter på hveder og historien bag

URL
https://mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/hveder-paa-stor-bededag/

Søgeord
hveder, hvede, store, bededag, st, tradition

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her