Logo
www.mad-og-drikke.dk

Hveder med appelsin

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 14 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
1
tsk
Appelsinskal "fintrevet"
fintrevet
1
dl
Appelsinsaft "friskpresset"
friskpresset
35
g
Gær
2,5
dl
Appelsinyoghurt
1
spsk
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Groft salt
1
spsk
Olivenolie
375
g
Hvedemel "ca. 6.5 dl"
ca. 6.5 dl

Bagetid: ca. 15 min. ved 200°

Ristning: ca. 5 min. ved 225°

Fremgangsmåde
Kom appelsinsskal og -saft i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, sukker, salt og olie. Rør derefter melet i lidt af gangen. Ælt dejen til en let dej.

Lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned og form 14 boller. Stil dem tæt på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. ½ time og bag dem midt i ovnen - de skal være lyse. Lad dem køle af.

Flæk dem og rist dem gyldne på skærefladen - brug en brødrister eller en ovn. Server evt. hvederne sammen med fromage frais og frugt.

Tip:
Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren.


Søgeord: hveder, appelsin, gær, bagværk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
hveder, appelsin, gær, bagværk
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/hveder-med-appelsin/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her