Logo
www.mad-og-drikke.dk

Hvad spiser du juleaften?

Hvad spiser du juleaften?
Julemaden er en stor den af julen, men spørgsmålet er bare, hvad spiser du juleaften? Der er 3 obgatoriske retter i et julekøkken. Det drejen sig her om flæskesteg, and og gås. De fleste mennesker laver enten and eller flæskesteg og nogle begge retter. En gåsesteg derimod er meget stor og kræver meget tid i ovnen og er som regel til en kæmpe familie.
Man kan lave maden til juleaften på mange forskellige måder. Hvis man ikke orker at lave den selv, kan man ogås bestille den ude og få bragt den hjem, man skal bare huske at bestille i god tid. Det kan enten være hos ens slagter eller hos et af de mange cateringsfirmaer. Men valget afhænger jo stadig af, hvad spiser du juleaften.
 

Traditionel julemad er en tradition

Der er også lavet en del analyser der går på hvad spiser du juleaften. Langt de fleste spiser flæskesteg, and, medister, brunede kartofler, hvide kartofler mv. - alle de traditionelle retter.
And stegt med svesker
Medister til jul

Men flere danskere prøver også nye retter af juleaften, og endnu flere eksperimentere med nye spændende retter i julemånederne, og nogle finder derigennem måske en helt ny ret at spise juleaften. Man er ihvertfald begyndt at eksperimentere rundt om i de danske køkkener.
Alle opskrifter på flæskesteg - traditionelle og nye
 

Ris a la mande

Til dessert får de fleste danskere ris a la mande. Denne form for juledessert er risengrød tilsat flødeskum, vanillestang og hakkede mandler. Husk dog at gemme en til mandelgaven.
Se vores opskrifter på ris a la mande - traditionelle, moderne og alternative
 

Juleopskrifter på mad-og-drikke.dk

Du finder mange jule opskrifter på mad-og-drikke.dk uanset om du er til det traditionelle eller det mere moderne.
Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Spiser du det samme til jul som de fleste danskere? læs her

URL
https://mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/hvad-spiser-du-juleaften/

Søgeord
hvad, spiser, du, juleaften, julemaden, flæskesteg, and, gås, julekøkken, slagter

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her