Logo
www.mad-og-drikke.dk

Tomatbrød med tørrede urter

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
400
g
Flåede hakkede tomater "fra dåse"
fra dåse
25
g
Gær
0,5
dl
Vand
2
tsk
Salt
0,5
spsk
Rapsolie "eller olivenolie"
eller olivenolie
1
spsk
Basilikum (tørret) "eller oregano"
eller oregano
7
dl
Hvedemel "ca."
ca.

2 brød


Fremgangsmåde

Hæld tomaterne i en skål. Opløs gæren i vandet, og hæld også det i skålen. Tilsæt salt, olie, tørret basilikum eller oragano samt hvedemelet, og rør dejen godt sammen - brug evt. en røremaskine.

 

Lad dejen hæve 1 time, og tænd ovnen på 225 grader. Skrab dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Form dejstykkerne til 2 små brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 1/2 time.

 

Pensl med lidt vand, og drys evt. lidt basilikum eller oregano ovenpå. Bag brødene i ovnen i 30-35 minutter. Bank brødene i bunden for at høre, om der kommer en hul lyd. I så fald er de færdigbagte. Tag dem ud og lad dem afkøle inden servering.

 

Brødene kan holde sig bløde og friske i flere dage, hvis du pakker dem ind i et viskestykke. Du kan også fryse et af dem og gemme til en anden dag.



Søgeord: tomatbrød, urtebrød, krydderurtebrød, brød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Brunch , Frokost , Appetizer , Bagværk , Brød , Tilbehør , Snacks

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost

Søgeord:
tomatbrød, urtebrød, krydderurtebrød, brød
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/tomatbroed-med-toerrede-urter/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her