Syltede rødbeder med sennepsfrø og kanel

2 glas
Skrub og rens rødbederne grundigt for jord og urenheder, og kom dem i en stor gryde. Dæk med vand, tilsæt salt, og bring i kog. Kog små rødbederne i 30-40 minutter og store rødbeder i 50-60 minutter.
Hæld vandet fra rødbederne og overhæld dem straks med iskoldt vand. Skift gerne det kolde vand et par gange. Gnid skindet af rødbederne, brug evt. engangshandsker. Lad rødbederne afkøle, og skær dem i skiver. Udstik dem evt. med små stjerne eller hjerter i midten.
Kom alle rødbederne og evt. udstikkerne i et atamonskyllet glad. Hæld eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, sennepsfrø og laurbærblade. Kog op under omrøring, til sukkeret smelter. Hæld lagen over rødbederne, og læg låg på syltetøjsglassene med det samme. Lad de syltede rødbeder trække i et par dage. Opbevar mørkt og køligt 2-5 måneder.
Søgeord: sylstede rødbeder, rødbeder, julerødbeder, jule rødbeder, rødbeder med kanel
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Syltning , Tilbehør
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
sylstede rødbeder, rødbeder, julerødbeder, jule rødbeder, rødbeder med kanel
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/syltede-roedbeder-med-sennepsfroe-og-kanel/