Logo
www.mad-og-drikke.dk

Syltede rødbeder med sennepsfrø og kanel

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Rødbeder "i ca. samme størrelse"
i ca. samme størrelse
1
spsk
Salt
1
tsk
Atamon
7,5
dl
Lys eddike "klar lagereddike"
klar lagereddike
450
g
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Kanelstang / kanelstænger
1
spsk
Sennepsfrø
3
stk
Laurbærblade

2 glas


Fremgangsmåde

Skrub og rens rødbederne grundigt for jord og urenheder, og kom dem i en stor gryde. Dæk med vand, tilsæt salt, og bring i kog. Kog små rødbederne i 30-40 minutter og store rødbeder i 50-60 minutter.

Hæld vandet fra rødbederne og overhæld dem straks med iskoldt vand. Skift gerne det kolde vand et par gange. Gnid skindet af rødbederne, brug evt. engangshandsker. Lad rødbederne afkøle, og skær dem i skiver. Udstik dem evt. med små stjerne eller hjerter i midten. 

Kom alle rødbederne og evt. udstikkerne i et atamonskyllet glad. Hæld eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, sennepsfrø og laurbærblade. Kog op under omrøring, til sukkeret smelter. Hæld lagen over rødbederne, og læg låg på syltetøjsglassene med det samme. Lad de syltede rødbeder trække i et par dage. Opbevar mørkt og køligt 2-5 måneder.



Søgeord: sylstede rødbeder, rødbeder, julerødbeder, jule rødbeder, rødbeder med kanel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Syltning , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
sylstede rødbeder, rødbeder, julerødbeder, jule rødbeder, rødbeder med kanel
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/syltede-roedbeder-med-sennepsfroe-og-kanel/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her