Små toscatærter med æblekompot
Mørdej:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de små tærte- eller linseforme med dejen, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende dej væk, og stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Æblekompot:
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Hæld æbletern, sukker, vaniljesukker, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med store æblestykker i. Afkøl kompotten.
Tænd ovnen på 180°. Tag de kolde tærtebunde ud af fryseren, og prik dem let med en gaffel. Bag tærtebundene i ovnen i 10 minutter, til de er ganske let gyldne. Tag dem ud, og stil dem på en rist.
Nøddetosca:
Bland alle ingredienserne til nøddetoscaen sammen i en gryde, og varm det forsigtigt op, til det hele er smeltet sammen, og sukkeret er opløst.
Fordel en stor skefuld æblekompot i de forbagte tærtebunde, og læg en skefuld nøddetosca ovenpå. Bag tærterne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne, og nøddetoscaen bobler. Afkøl tærterne på en bagerist.
Servering:
Dekorér evt. tærterne med smeltet mørk chokolade inden servering.
Søgeord: toscatærte, tærte, desserttærte, tærte med nøddefyld, tærte med æblefyld, æbletærte, æblekompot
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
toscatærte, tærte, desserttærte, tærte med nøddefyld, tærte med æblefyld, æbletærte, æblekompot
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/smaa-toscataerter-med-aeblekompot