Logo
www.mad-og-drikke.dk

Rugbrød uden surdej

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
50
g
Gær
1
l
Vand
2
spsk
Salt
1,5
spsk
Sirup
350
g
Knækkede rugkerner "ca. 6 dl"
ca. 6 dl
800
g
Groft rugmel "ca. 13 dl"
ca. 13 dl
200
g
Hvedemel "3.5 dl"
3.5 dl
Til pensling
Smør "smeltet"
smeltet

Her er en opskrift på et hurtigbagt rugbrød med gær og uden surdej.

2 brød

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undtagen hvedemel. Lad blandingen hæve tildækket 1 time. Ælt hvedemelet i.

Del dejen i to portioner og form dem til brød. Kom dem i smurte bageforme, 1½ liter hver. Sæt brødene til hævning i ca. 2½ time.

Bag ved 185-190 grader i 1 ¼ time. Tag brødene ud af formene, straks efter de er bagte, og læg et rent viskestykke omkring. Skær først af dem næste dag.


Søgeord: rugbrød, sirup, gær, knækkede, rugkerner, rugmel, hvedemel, brød, bagværk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Pinse , Påske

Velegnet til:
Buffet egnet , Fedtfattig mad , Madpakke egnet , Smørebrød , Sund opskrift , Vegatarmad

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
rugbrød, sirup, gær, knækkede, rugkerner, rugmel, hvedemel, brød, bagværk
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/rugbroed-uden-surdej

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her