Logo
www.mad-og-drikke.dk

Knasende karamel

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
2
dl
Piskefløde
2
dl
Sirup "lys"
lys
175
g
Sukker / melis / stødt melis
25
g
Smør
25
g
Mandler "hakkede"
hakkede
60
stk
Papirforme "små"
små

50-60 stk.

Fremgangsmåde

Kom fløde, sirup, sukker og smør i en tykbundet gryde, og varm langsomt op, til sukkeret er smeltet. Rør så lidt som muligt. Lad blandingen småkoge ved svag varme i 8 min.

Kom lidt af karamelmassen i et glas isvand. Den skal kunne trilles til en blød kugle. Bliver den hår, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir.

Rør mandler i den bløde masse, og kom massen i små papirforme enten med to teskeer eller med en olieret sprøjtepose.

Lad dem afkøle.



Søgeord: karameller, karamel, juleslik, slik, juleguf, jul, julekonfekt, julen, julehygge, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Slik / konfekt

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
karameller, karamel, juleslik, slik, juleguf, jul, julekonfekt, julen, julehygge, opskrifter
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her