Kartoffelboller
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 15 Stk.

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Stk.:
Antal
Ingredienser
200
g
Kartoffel / kartofler
3
dl
Vand
3
dl
Kærnemælk
50
g
Gær
70
g
Hvedeklid
750
g
Mel "ca."
50
g
Flydende becel margarine
1
stk
Æg
2
tsk
Salt
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Æg "sammenpisket"
Sesamfrø "lidt"
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft rivejern. Giv dem et opkog i vandet. Tag gryden af varmen og tilsæt kærnemælk. Afkøl til fingervarmt og udrør gæren i væsken.
Tilsæt klid, 650 g mel, margarine, æg, salt og sukker og ælt dejen grundigt, evt. med resten af melet. Sæt dejen til hævning et lunt sted under et klæde i ca. 20 min.
Slå dejen ned og del i 2 kugler. Lad dem hæve igen i 5 min. Form 15 boller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag ved 225 grader i 12-15 min.
Tilsæt klid, 650 g mel, margarine, æg, salt og sukker og ælt dejen grundigt, evt. med resten af melet. Sæt dejen til hævning et lunt sted under et klæde i ca. 20 min.
Slå dejen ned og del i 2 kugler. Lad dem hæve igen i 5 min. Form 15 boller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag ved 225 grader i 12-15 min.
Søgeord: kartoffelboller, boller, bagværk, , mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kartoffelboller
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kartoffelboller